a

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer. Proin gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis.

a

Latest News

    No posts were found.

 

Over ons

UrbanDancers is een co-productie van Mellery Garcia Turbi en Maurice Riesewijk. Ze werken samen met zelfstandige dansdocenten.

MELLERY

Over Mellery

Mellery heeft het dansen meegekregen vanuit haar Dominicaanse roots. Onder andere de salsa en reggaeton kreeg ze met de paplepel ingegoten. Toen ze op jonge leeftijd naar Nederland verhuisde, leerde ze via MTV en The Box hiphop kennen. Ze werd er meteen door gegrepen. Sport en dans zijn altijd een groot onderdeel van Mellery’s leven geweest. Zo turnde ze op aardig hoog niveau in Beverwijk, en als tiener trok ze in haar eentje naar Antwerpen om daar op de middelbare school sportwetenschappen te gaan doen. Ze had nooit eerder bedacht of geloofd dat je van dansen zou kunnen leven, totdat er paar meiden in Antwerpen haar dat vertelden. “Dansen is eigenlijk best leuk!”, bedacht Mellery. Hiphop was gelukkig een belangrijk onderdeel van de opleiding zodat ze zich daar verder in kon ontwikkelen. Na de verhuizing terug naar Nederland specialiseerde Mellery zich verder in hiphop. In die dansstijl kon ze haar turn- en sportachtergrond goed kwijt. Het was gewoon een perfecte match!

Mellery volgde de opleiding tot docent dans in Arnhem maar voelde zich niet genoeg uitgedaagd. Door bepaalde ervaringen in haar leven en door de reizen die ze had gemaakt, lag ze een stuk voor op de andere, veel jongere leerlingen. Toch heeft ze de opleiding gewoon afgemaakt. Wel stelt ze nu vast dat ze alles wat ze op het gebied van dans heeft geleerd, vooral buiten de opleiding om heeft opgedaan. Het diploma van de opleiding is ook nooit belangrijk geweest voor haar danscarrière. Het dansen zelf is nog steeds de beste leerschool, vindt Mellery: “Ik leer mezelf steeds beter kennen door het dansen. Er wordt me een spiegel voorgehouden, en daardoor groei ik als mens”. Ze heeft er bewust voor gekozen om niet in te zetten op uitvoerend dansen maar om les te geven. Ze wil vooral jonge mensen als coach en mentor helpen om hun doelen te bereiken in het dansen.

MAURICE

Maurice komt uit Utrecht en woonde tot voor kort in Amsterdam. Als tiener heeft hij leren stijldansen op een dansschool. Het plezier in dansen heeft hij meegekregen van zijn beide ouders. Maurice heeft wel een hele andere beroepsrichting gekozen: de MEAO. Hij had namelijk een goed hoofd voor cijfers en is opgeleid voor de financiële administratie. Hij heeft bij verschillende bedrijven gewerkt als ‘financiële man’. Ook heeft hij een tijd lang een afdeling gemanaged. In 2018 is hij fulltime voor zichzelf begonnen als financieel adviseur. Hij ondersteunt vooral startende ondernemers bij de zakelijke kanten van hun onderneming. Hiernaast is Maurice bestuurslid van een grote welzijnsorganisatie die in Utrecht en Amsterdam actief is. Hij is daar de penningmeester en is dus verantwoordelijk voor alles wat te maken heeft met ‘het geld’.

Mellery en hij kennen elkaar al enkele jaren omdat Maurice haar boekhouding verzorgde. Aangestoken door Mellery’s passie voor urban dance, en natuurlijk door zijn eigen liefde voor dansen, besloot hij samen met haar Urban Dancers op te richten. De kracht van Maurice ligt met name in de organisatie en administratie, ofwel in de zakelijke kant van het geheel. Het creatieve aspect laat hij graag aan zijn zakenpartner Mellery over. Maurice: “We vullen elkaar aan en benutten elkaars talenten optimaal”.

WAT ZEGGEN ONZE DANSERS

De leerlingen worden niet als nummertjes behandeld en ik kan iedereen aanraden hier te komen dansen! 
Zumba, Hip Hop, Latin, Streetdance noem het maar op, en je zult het vinden! Mellery weet dit met zoveel liefde en positieve energie te doen, dan het onmogelijk is om stil te blijven  staan of je ooit te vervelen in haar lessen!

Suraya

De lessen zijn leuk intensive je krijgt meer kracht meer energie en ook meer zelfvertrouwen. Kortom ik vind underdog dance productions één van de beste dansscholen die er zijn in Arnhem.

Anneke

Wat ik leuk vind aan UDP is dansen met veel variatie. Wat voor mij een echt uitdaging is. 
Waarom ik udp zou aanbevelen? Omdat het een gezellig en leuke dansschool is met goede uitleg en variatie. 
Mijn ervaring: ik kan alles er in kwijt. Mijn gevoel, energie en ik word er rustig van, UDP is fijn dansen.

Tatyana